Postoji taj jedan dan u godini za koji kažu da je naš dan, Dan žena. I onda nas zasipaju cvećem, poklonima, pažnjom, svi su ljubazni, obazrivi… Dan kada svi pričamo o ravnopravnosti žena, jednakim mogućnostima, poštovanju i razumevanju. Dan kada se podsećamo nekih vrednosti koje želimo da vidimo u društvu.

Homepagerke te vrednosti žive svakog dana. Kada upoznate neku od nas, shvatićete da smo ipak mnogo više čvrste stene, nego nežni cvetići. Odlučne, borbene, hrabre, spremne da menjamo svet i pomeramo granice. Često prednjačimo u promenama i inspiracija smo svima oko nas. Samim tim, mi retko kada radimo ono što je očekivano i uobičajeno, već se radije opredeljujemo za opcije koje su nama bliske, logične i u skladu sa našim vrednostima.

Da ne budemo totalne hejterke, odmah da kažemo da se i kod nas obeležava 8. mart. Samo što to radimo u skladu sa tri osnovna principa rada agencije – kreativno, smisleno i posvećeno.

Kreativno:
Kako i Miley kaže, možemo same sebi da kupimo cveće, pa smo ipak rešile da umesto buketa, u ruke uzmemo po pivo. Ali ne bilo kakvo – već inspirisano nama! Kabinet brewery postarao se da za ovaj dan uživamo u limitiranoj seriji njihovog kraft piva, a zove se… Imate jedan pokušaj da pogodite. Naravno, Homepagerka. Ako već niste videli kako ona izgleda, to samo znači da nas ne pratite na Instagramu. 👀 Ona je, kao i svaka od nas, posebna, upečatljiva, neki bi čak rekli i pomalo čudna, ali što je najvažnije – svoja.

Smisleno:
Borba za prava žena počela je štrajkom, pa smo i mi tog dana simbolično prekinule sa radom, spakovale se u automobile kojim su upravljale isključivo žene i posetile izložbu Mileva: Mi smo stena autora dr Dušana Jovovića. Izložba je posvećena jednoj od najznačajnijih žena naše istorije, ujedno i jednoj od najvećih nepravdi nanetih jednoj naučnici samo zbog toga što je bila žena. Baš na taj dan, bilo je važno da se podsetimo prošlosti i da iz nje sakupimo snagu za sve buduće borbe za ravnopravnost žena koje će sasvim sigurno još trajati.

Posvećeno:
Realno, bile smo tog dana posvećene svemu, najviše kreiranju dobrih fotki i videa što nam je i strast i posao. Ipak, najveći stepen posvećenosti bio je momenat kada je trebalo pojesti preukusne kolače koje nam je spremila Šećernema (nije šećerlema, jer zaista šećer nema).

I da ne mislite da smo baš sasvim mimo sveta jer hoćemo pivo, nećemo cveće, hoćemo kolače, nećemo šećer, dobile smo i mi poznati simbol borbe za prava žena – vaučer za kozmetiku. Ne samo da smo mi dobile vaučere i poklone, već smo i na delu pokazale naše zalaganje za ravnopravnost polova – vaučere smo poklonile i muškarcima iz tima 🙂

Pa sad recite, zar nismo stene?