ODGOVORI NA PET KLJUČNIH PITANJA

Bilo da je digitalni marketing za vas već poznat teren, ili tek činite prve korake, strategija je osnovni korak, temelj vašeg online nastupa, mapa puta koji vodi ka osvajanju online tržišta.

Iako je po formi najčešće dokument, strategija je zapravo proces koji definiše sve vaše online aktivnosti: način, vreme i mesto njihovog dešavanja, kao i potrebne resurse.
Istina je i da je u pitanju kompleksan proces koji zahteva mnogo posvećenosti i vremena, ali suštinski, ukoliko odgovorite na narednih 5 pitanja, dobićete čvrstu strukturu za razvoj vrlo kvalitetne strategije.

1. Gde ste sada?

Analizirajte svoj dosadašnji online nastup – šta ste do sada radili i kakve je to rezultate donelo (ili nije donelo).
Bacite pogled u komšijsko dvorište – osmotrite konkurenciju i izdvojite primere dobrih praksi koji daju rezultate. Analizirajte koji potencijal digitalno tržište pruža vašem biznisu. Ne zaboravite da se osvrnete i na trendove u digitalnim komunikacijama, kako biste uspeli da budete korak ispred i primenite ih u svom online nastupu.

2. Gde želite da budete?
Da biste stigli do cilja, morate znati kuda idete. Vrlo ozbiljan korak strategije je upravo definisanje ciljeva online nastupa. Iskustvo je pokazalo da je ovo često najzahtevnija faza. Savet je da se krene od biznis cilja – definišite šta očekujete od digitalnih kanala komunikacije. Iz toga dalje proizilaze komunikacijski ciljevi koje treba definisati tako da budu merljivi i vremenski ograničeni.

Na primer, ako vam je cilj povećanje prodaje online shop-a za 20% u odnosu na prethodni kvartal, onda bi jedan od komunikacijskih ciljeva mogao biti broj poseta online shop-u na mesečnom nivou.

3. Kome ja pričam?
Ovo ste sigurno nekada čuli. Ako vas neko pita “kome ja pričam?”, to znači da ga ne slušate. Nije relevantan za vas, ne dopada vam se ton, ne obraća vam se u pravo vreme ili na pravom mestu… Promašio je.
Da se to ne bi desilo pažljivo definišite svoje ciljne grupe, utvrdite na kojim digitalnim kanalima je vaša publika, šta je interesuje i kako treba da joj se obratite.

4. Kako da se organizujete?
Znamo kome, znamo gde, ostaje da vidimo šta, kako i kada. Konkretno, sledeći korak jeste definisanje plana online aktivnosti. Plan daje odgovor šta se, kada i na kojim kanalima radi. Veoma je važno uvezati online aktivnosti sa svim ostalim marketinškim aktivnostima. I naravno – jasno organizovati ljude (zaduženja), vreme i budžete.

5. Šta merimo, šta sečemo?
Logično, neophodno, obavezno, a u praksi najčešće zanemareno jeste postavljanje parametara praćenja i merenje rezultata. Odaberite nekoliko ključnih parametara koje ćete pratiti i najmanje na mesečnom nivou, analizirajte rezultate, menjajte plan i optimizujte budžete. Ono što radi pojačajte, ono što ne donosi rezultate secite.

Možete pokušati i sami, a sve vam može biti jasnije ukoliko ispratite naredni blog post u kom će akcenat biti na ciljevima i ciljnim grupama. A ukoliko vam zatreba pomoć, javite nam se da zajedno utabamo staze vašeg digitalnog nastupa.