sr
Projekat

Podrška startapu: od ideje do MVP-a

Klijent

Fintech Startap-Švajcarska

Brif

Ideja Fintech Startapa iz Švajcarske je da kroz složen softverski alat pomognu ljudima da dođu do svog ličnog finansijskog cilja - naučiti ih na koji način da štede, kako da prave svoje lične finansijske planove i sl. Njihov alat na osnovu parametara izračunava rizike, procenjuje vreme do cilja i daje odgovore na pitanja - kako i kojim putem do kupovine nekretnine, automobila ili nekog drugog cilja?

Naš zadatak je bio napraviti kompletan projektni zadatak, definisati sve procese u izradi aplikacije (projektnu dokumentaciju, dizajn, development, go to live), do krajnjeg cilja, a to je MVP web aplikacija (Minimal Valuable Product) - responzivna i na moblinim uređajima. Proizvod u ovoj fazi je spreman za prezentovanje fondovima i ulagačima.

Rešenje

Kako bismo ovako složen projekat uspešno realizovali, bilo je neophodno da ga jasno postavimo kroz vreme, resurse, timove i sl. Ceo postupak je rađen prema SCRUM modelu izrade projekata. Taj proces dao je jasne smernice šta radimo u kom vremenskom periodu, te koji opseg poslova radimo u zadato vreme.

Na osnovu klijentove ideje razradili smo kompletnu dokumentaciju projektnog zadatka i prešli u njegovu implementaciju - kroz drugu fazu projekta. Prateći projektnu dokumentaciju uradili smo kompletan dizajn aplikacije i njen razvoj na veoma kvalitetan način.

Nakon godinu dana uspešno smo realizovali projekat koji je doneo veliko iskustvo kompletnom timu. Startapi su sami po sebi izuzetno izazovno polje, zbog velikog broja nepoznanica, ali su upravo, iz tog razloga, profesionalan i metodičan pristup ključ uspeha izrade kvalitetnog proizvoda.

Rezultat

Proizvod koji smo razvili “from the scratch” je potpuno funkcionalan MVP za prezentaciju investitorima. Startap je već posle prve interakcije sa investitorima dobio fond od 300.000 švajcarskih franaka, što govori o tome da je sinergija između klijenta sa idejom i nas kao proizvođača, sa druge strane, bila izuzetna. Za nas kao tim ovo je važno iskustvo i potvrda da smo spremni i za velike inovativne projekte.

back