sr
Projekat

Izrada online prodavnice

Klijent

Brico S - Novi Sad

Brif

U svetlu ubrzane digitalizacije mnogih procesa, naročito u domenu poslovanja i prodaje, trgovinski lanac Brico-S prepoznao je važnost unapređena prodaje putem interneta.
Glavni cilj je bio napraviti e-commerce rešenje koje bi adekvatno odgovorilo na potrebe velikog broja korisnika, ali i proizvoda na online prodavnici. Pored toga, velika pažnja morala je biti posvećena što ugodnijem korisničkom iskustvu, a naročito mogućnostima daljeg skaliranja čitavog e-commerce sistema i njegovog povezivanja sa internim ERP sistemom praćenja zaliha, lagera i cena koji postoji unutar kompanije.

Rešenje

Imajući u vidu sve navedene ciljeve, odlučili smo se za kreiranje potpuno novog e-commerce rešenja “od nule” kako bismo ga u potpunosti prilagodili potrebama klijenta – i to u Laravel programskom okruženju. Time smo obezbedili adekvatnu brzinu i responzivnost, skaliranje i mogućnost dalje adapatacije u skladu sa nekim budućim potrebama biznisa, te maksimalno pojednostavljeno administriranje čitavog sistema.
Na ovaj način smo kreirali internet prodavnicu koja je spremna da, kao najveće svetske web shop platforme barata sa preko 10.000 proizvoda i velikim brojem upita tj. korisnika (i njihovih akcija). Drugim rečima, čak i pri najintenzivnijim prodajnim periodima kada postoji ogroman broj aktivnih kupaca na internet prodavnici istovremeno – sistem je stabilan, ne dolazi do zastoja i odlaženja kupaca sa sajta.

Rezultat

Već od prvog dana lansiranja, online prodavnica Brico-S beleži izuzetnu posećenost od oko 50.000 korisnika mesečno, uz optimalan korisnički interfejs i korisničko iskustvo (UX-UI) koji su na nivou velikih svetskih online prodavnica – uz porast zadržavanja publike za čak 70% i optimalnu brzinu učitavanja sajta.
Novi web shop omogućio je značajnu skalabilnost u smislu proširivanja kategorija, broja novih proizvoda, prilagodjavanja velikom broju kupovina i slično, te responzivonost u optimizaovanom prikazu i na mobilnim i na desktop uređajima.
Sa aspekta administracije ovako velike online prodavnice, sve je uvezano sa ERP sistemom što omogućava automatsku sinhronizaciju lagera, proizvoda i cena što u mnogome olakšava svakodnevni posao Brico-S timu.

Projekat mozete videti OVDE

back