sr
Projekat

Edukativni Coca-Cola HBC video: Potrošači su na prvom mestu

Klijent

Coca-Cola HBC Srbija

Brif

Poznato je da je Coca-Cola najčuvenije gazirano piće na svetu, u kome svakodnevno uživaju milioni. Kada otvorimo Kocu, očekujemo dobro poznati zvuk, čuvene mehuriće i prepoznatljiv ukus. Međutim, ponekad se desi da se neko od ovih očekivanja krajnjem potrošaču ne ispuni, i to iz jednostavnog razloga - pogrešno rukovanje, čuvanje ili skladištenje napitka. Za našeg dugogodišnjeg klijenta Coca-Cola HBC Srbija potrošači su na prvom mestu - zato se pojavila potreba za lokalizacijom edukativnog videa na temu pravilnog rukovanja gotovim proizvodom, za prodajni sektor na teritoriji Srbije, Crne Gore i Kosova. Kreativno rešenje bilo je naš zadatak.

Rešenje

Kako je u pitanju video koji bi zaposlenima trebalo da ukaže na sve situacije koje se moraju predvideti i izbeći kako bi Koca zadržala svoj visok kvalitet, bilo je neophodno da naš video drži pažnju od početka do kraja. Kako bismo to postigli, odlučili smo se za animirani video, koji na duhovit način predstavlja sve kritične situacije u kojima se Koca može naći tokom skladištenja i distribucije – jer za razliku od ljudi, Koca se teško prilagođava svojoj okolini. Posledično, Koca pati, a kad Koca pati, ni potrošači nisu srećni. 🙂

Pored duhovitog, bilo je važno da se kroz naraciju zadrži i edukativan ton i istakne ozbiljnost različitih situacija koje mogu da ugroze kvalitet napitka na različite načine. Tome je doprineo i titl, koji prati kompletan narativni deo videa.

Na kraju, došli smo do 3-minutnog videa koji možete pogledati ovde, a za koji smo sigurni da će biti koristan i edukativan kako za zaposlene, tako i za kupce i potrošače.

Ukoliko je i vama potrebno kreativno rešenje putem koga biste želeli da pojasnite određeni proces, ili približite zaposlenima, korisnicima ili potencijalnim klijentima različite teme – budite slobodni da nas kontaktirate!

back