sr
Projekat

Barcaffe Lattiato – Kampanja za digital first brend

Klijent

Barcaffe

Brif

Barcaffe Lattiato je deo nove RTD kategorija kafe. Naš zadatak bio je da kreiramo digital first strategiju brenda kao i celokupni digitalni nastup, tako da komunicira Lattiato kao brend koji odiše optimizmom i veselošću, i to u 5 država: Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Rešenje

Nakon detaljne analize okruženja uočili smo da je online tržište u regionu povoljno za nastup Barcaffe Lattiata s obzirom da brendovi konkurencije na ovom polju nemaju dovoljno jak nastup. Definisane su dve ciljne grupe i postavljena tri pilara komunikacije i to kategorije i proizvoda, kao i funkcionalnih i emotivnih benefita. Komunikacija je imala pozitivan, prijateljski i dinamičan ton i dominantno se odvijala na društvenim mrežama, ali rađen je i POSM (Point of Sale Materials). Cela marketing strategija rađena je po ‘see-think-do-care‘ inovativnom Google modelu.

Rezultat

Našom kampanjom postigli smo engagement od 1.037.881 i reach od 3.381.225. Ostvarili smo sjajne saradnje sa influenserima iz Srbije, Slovenije i Hrvatske i tako povećali svest o proizvodu među našom ciljnom grupom. Barcaffe Lattiato je mahom bio rasprodat u prodavnicama.

Ceo projekat možete pogledati ovde.

back