Interesuje te digitalni marketing? Želiš da radiš kreativan i dinamičan posao ali nemaš završen faks niti prethodno iskustvo? Postani deo Homepage razvojnog programa prakse DIGITAL HERO i videćeš kako zaista izgleda #agencylife i rad u kreativnoj industriji.

Uslov za pohađanje prakse nije formalno obrazovanje u oblasti marketinga, komunikacija ili dizajna. Čak nije nužno ni da imaš završen fakultet. Dovoljno nam je da imaš želju da se baviš digitalnim marketingom. Ukoliko si uz to vredna i posvećena i odgovorna osoba - tvoje šanse za praksu u agenciji Homepage su velike!

ilustracija praksa

Plan tvoje pustolovine

Za početak, dobićeš mentora koji će te upoznati sa svim agencijskim poslovima. Od njega ćeš dobijati različite zadatke na osnovu detaljnog plana razvoja. U skladu sa njima moći ćeš da razvijaš svoja znanja i veštine tokom šest meseci koliko praksa traje.

Na praksi u sektoru dizajna, savladaćeš naprednu upotrebu Adobe alata u kojima ćeš kreirati kalendare objava za društvene mreže, asset-e za newsletter-e i različita oglasna rešenja na digitalu. Tvoj iskusni mentor i kolege dizajneri pomoći će ti u sticanju veština vezanih za obradu fotografija i photoshooting i upoznati te sa procesom digitalne produkcije.

Važno je da znaš da je program Digital HERO namenjen kandidatima koji su odlučni u nameri da se bave digitalnim marketingom i da se nakon prakse dalje razvijaju u našem timu. Ukoliko si u portazi za kratkotrajnom praksom, ovo ipak nije prilika za tebe. Digital HERO je razvojni program koji je temeljan i zahteva mnogo rada, truda i različitih faza razvoja koje nije moguće proći za kratak period. Ujedno, mi kroz ovaj program, gradimo svoje buduće kolege, tako da ti pružamo priliku da i nakon prakse ostaneš deo naše ekipe.

praktikanti

Izazovi koje ćeš prevazići

Tokom upoznavanja sa osnovama digitalnog marketinga saznaćeš da posao u marketinškoj industriji, koja se stalno menja i razvija, nije nimalo lak. Iza jedne objave na Instagramu, Facebook-u, LinkedIn-u ili TikToku krije se čitav tim vrednih ljudi koji svojim znanjem, kreativnošću i efikasno razvijenom digitalnom strategijom doprinose da ta objava bude ne samo vidljiva i dostupna svima, nego i kvalitetna, atraktivna i profesionalna.
Tvoj mentor, kao i ostatak tima, uvek će biti tu da ti pomognu, posavetuju te i nauče kako da praktičnije i efikasnije pristupiš svim izazovima. Tokom prakse,  biće zadataka koji će ti se dopasti više, ali i onih koji će ti biti manje inspirativni. Određene zadatke ćeš vrlo brzo i sa lakoćom obavljati, a neki će ti oduzeti mnogo vremena i truda. Kroz sva ta iskustva ćeš rasti i sazrevati u profesionalnom smislu.

Po završetku razvojnog programa u sektoru dizajnu ovladaćeš sledećim veštinama:

  • napredna upotreba Adobe alata (Photoshop, Illustrator, After Effect),
  • kreiranje kalendara objava na osnovu definisanog brendinga / vizuelnog identiteta, asset-e za newsletter-e, digitalni brending za različite kanale klijenta i kampanje,
  • kreiranje i obrada fotografija,
  • čitanje i razumevanje brifa kao osnove za kreiranje i prezentovanje dobrog krajnjeg idejnog rešenja,
  • praćenje i procene resursa i izveštavanje o njima.

Od tvojih interesovanja, proaktivnosti i motivacije da stekneš nova znanja zavisi koliko ćeš napredovati tokom šest meseci DIGITAL HERO razvojnog programa. A upravo je to prvi korak ka zaposlenju i početku karijere u digitalnom marketingu.

praktikanti

Čarolija koju ćeš osetiti

Avantura u koju ćeš krenuti kao DIGITAL HERO neće biti jednostavna. Od tebe se očekuje odgovornost, radoznalost, proaktivnost i inovativnost. Kada nas upoznaš, videćeš da svako od nas poseduje znanja i veštine koje će rado i nesebično podeliti sa tobom, a na tebi je da uzvratiš usvajanjem tih znanja i svojim razvojem.
Radićeš sa super ekipom kojoj dinamične i inspirativne kampanje donose prestižne nagrade, ali i motivaciju za nove poslovne izazove. Uz nas ćeš osetiti kako izgleda saradnja sa velikim kompanijama i  brendovima i na koji način gradimo njihove marketinške kampanje.
Pored radnih zadataka i svakodnevnih obaveza, u našem timu očekuje te i podržavajuća drugarska atmosfera. Kod nas ćeš naučiti i kako se različitosti neguju i poštuju, kako se pruža podrška kada je teško, ali i kako se svaki uspeh deli i proslavlja.

Kako da se prijaviš za praksu? 

Ako si iz Novog Sada i dopadaju ti se zadaci i izazovi iz prethodnih redova, kao i znanja koja možeš da stekneš, prijavi se za Homepage DIGITAL HERO program prakse popunjavanjem ovog formulara.

Potrudi se da tvoja prijava bude jasna, iskrena i potpuna. Ukoliko si se već oprobala/o u dizajnu, pošalji nam primere svojih radova. Rok za slanje prijave je 10. jun 2023. godine.

I na kraju…


Ukoliko si završio/la Executive kurs digitalnog marketinga, odnosno Kurs digitalna produkcija ili Digitalno oglašavanje na Homepage akademiji - tvoja startna pozicija u procesu selekcije je još bolja. Čekamo te!