sr
Projekat

Viral & scroll-stopping sadržaj

Klijent

Baby Food Factory - Nutrino Lab

Brif

Nutrino Lab voćna užina potrošačima i publici na digitalu prepoznatljiva je po živopisnim bojama i dizajnu pakovanja, praktičnosti i 100% prirodnom sastavu - voće (i povrće) bez dodataka. Komunikacija i vizuelni identitet sadržaja na digitalu bili su usmereni ka isticanju ovih karakteristika, ali smo vremenom došli do jednog pitanja koje je, na kraju, rezultiralo promenom kompletne komunikacije i vizuelnog identiteta brenda. Koje pitanje može biti toliko revolucionarno? Vrlo je jednostavno - kako se Nutrino Lab konzumira?

Jasno je da se konzumira iz pakovanja i da je reč o voćnoj kaši, ali, da li se ona jede, pije, stisne…? 😃 Došli smo do zaključka da reč koja autentično opisuje iskustvo konzumiranja ovog proizvoda ne postoji. Zbog toga je bilo potrebno pronaći drugačije rešenje. Kao rezultat, klijent nas je upoznao sa novim konceptom i novim izrazom: Odvrni čep i SKVIZZNI! Naš zadatak bio je da komunikaciju i sadržaj za Nutrino Lab na društvenim mrežama prilagodimo novom kreativnom konceptu, ključnim porukama i unapređenom vizuelnom identitetu.

Rešenje

Prva faza awareness kampanje na digitalu bila je upoznavanje publike sa novim izrazom, uz fokus na objašnjavanje procesa konzumiranja u koracima. Koraci su radi lakše komunikacije predstavljeni kroz stikere, a sadržaj smo u vizuelnom smislu u potpunosti prilagodili novim bojama brenda, uz elemente realnih fotografija voća i povrća. Osim koraka, stikeri komuniciraju i glavne karakteristike i prednosti proizvoda, pa smo odlučili da ih “razmrdamo” i pretvorimo u GIF stikere, koje redovno koristimo na Instagram story-ima, a koji su već zaživeli i među publikom, naročito kada je u pitanju sadržaj koji kreiraju korisnici tzv. UGC

Publika svakodnevno generiše sadržaj koji delimo putem Instagram story-a, pa smo iz tog razloga odlučili i da kreiramo različite pozadine za IG story u bojama brenda i sa stikerima, koje koristimo kako za deljenje UGC-a, tako i za deljenje našeg sadržaja i kreiranje interaktivnih story-a

Pored dizajniranih video i statičnih formata, u feed-u su jednako zastupljene i realne fotografije, pomoću kojih dočaravamo prilike za konzumiranje, naročito imajući u vidu da je Nutrino Lab idealan za poneti, pa samim tim i idealna užina za najrazličitije prilike. 

Jedan deo sadržaja posvećen je i viralnim internet temama i mimovima, gde koristimo priliku za kreiranje reactive objava koje po pravilu postižu najbolje rezultate kada je u pitanju reach i engagement na mesečnom nivou. 

Primer za ovakav sadržaj je objava koja je za mesec dana postigla milionski reach i gotovo 10 hiljada interakcija, a vezana je za Pesmu za Evroviziju 22. Budući da je Konstraktin nastup postao viralan već nakon polufinala, odlučili smo da odmah reagujemo - prilagodili smo komunikaciju i iskombinovali boje brenda sa prepoznatljivim elementima Konstraktinog kostima i na taj način “oživeli” proizvod. Post je objavljen uoči PZE22 finala, a ispostavilo se i da je predvideo pobednika! 🏆

Još jedan od postova koji je postigao izvanredne rezultate objavljen je u finalnoj nedelji show-a Survivor, kada smo kreirali objavu koristeći vizuelne elemente koji asociraju na show, uz kombinaciju boja brenda i proizvoda u prvom planu. Takođe smo prilagodili i komunikaciju, sa jasnom porukom: “Skvizzni za lični imunitet.” Objava je naišla na sjajne reakcije publike i postigla reach od preko milion korisnika

Zajedno sa nama, skoro svakog dana Nutrino Lab skvizznu i influenseri širom Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Severne Makedonije, čiji sadržaj delimo kako na story-u, tako i u okviru prilagođenog sadržaja na feed-u. Sadržaj sa story-a čuvamo u Higlights sekciji “Lab family”.

Rezultat

Iako je kampanja još u toku, rezultati pokazuju da iz meseca u mesec raste i organski reach, ali i broj interakcija na pojedinačnim objavama na četiri tržišta. Osim lajkova i komentara, publika u velikom broju šeruje i save-uje naše postove (što dodatno povećava vidljivost), naročito kada je reč o reactive sadržaju i mimovima. Kako izgleda sadržaj o kome govorimo možete pogledati ovde, odnosno na Instagram profilu brenda @nutrinolab.

Ako i vi želite da sadržaj vašeg brenda zaustavlja skrolovanje na društvenim mrežama, kontaktirajte nas! :)

back