Poznati su ti izrazi copywriting, visual, community management, canvas, animirani GIF i content marketing? Znaš šta znači svaki od njih ili ćeš se snaći, pa ćeš na Google pretraživaču otkriti nešto više o njima. Ono što sigurno znaš je da su svi ovi izrazi povezani sa digitalnim marketingom. O tome si sigurno čuo ili pročitao bar nešto. 

Ako jesi i ako je polje tvog interesovanja baš digitalni marketing, postani Homepage praktikant i videćeš kako u praksi izgleda strategija digitala.

ilustracija praksa

Plan tvoje pustolovine 

Za početak, kao i svaki Homepage praktikant do sada, dobićeš svog mentora koji će te upoznati sa svim agencijskim poslovima. Od njega ćeš dobijati različite zadatke i u skladu sa njima moći ćeš da prikažeš sve svoje kvalitete. Pisaćeš copy-je za kalendare i bavićeš se community menadžmentom. Svoje account-ske veštine ćeš razvijati tako što ćeš da tumačiš analitiku i analiziraš digitalne nastupe klijentskih brendova i njihovih konkurenata. Istraživaćeš o najnovijim trendovima i trudićeš se da pronađeš najbolji način kako da ih primeniš u radu sa klijentima, a verovatno ćeš dobiti i priliku da sa svojim timom radiš na pitch-evima i učestvuješ u kreativnim poslovima agencije. 

Verovao ili ne, sve ovo ćemo zajedno proći za šest meseci, a uz dragoceno znanje i veštine koje ćeš steći, tvoja praksa će biti i plaćena.

Izazovi koje ćeš prevazići

Dok se budeš upoznavao sa osnovama digitalnog marketinga saznaćeš da posao u marketinškoj industriji, koja se stalno menja i razvija, nije nimalo lak. Iza jedne objave na Instagramu, Fejsbuku ili LinkedIn-u krije se čitav tim vrednih radnika koji svojim znanjem, kreativnošću i efikasno razvijenom digitalnom strategijom doprinose da ta objava bude ne samo vidljiva i dostupna svima, nego i kvalitetna, atraktivna i profesionalna.   

Shvatićeš koliko je uzbudljivo kada treba da rešiš neki zadatak u kratkom vremenskom roku i otkrićeš kako da se uspešno organizuješ da bi ispunio sve svoje poslovne obaveze. Tvoj mentor, kao i ostatak tima, uvek će biti tu da ti pomognu, posavetuju te i nauče kako da praktičnije i efikasnije pristupiš svim izazovima.

praktikanti

Biće zadataka koji će ti se dopasti više, ali i onih koji će ti biti manje inspirativni. Određene zadatke ćeš vrlo brzo i sa lakoćom obavljati, a neki će ti oduzeti mnogo vremena i truda. Sve u svemu, do kraja prakse trebalo bi da znaš:  

  • da kreiraš smislen i inovativan mesečni kalendar objava za klijenta, 
  • da izvučeš i protumačiš analitiku dotadašnjeg digitalnog nastupa klijenta i uporediš je sa KPI-evima, 
  • da napišeš izveštaj o efektima kampanje, 
  • da na kvalitetan i promišljen način sugerišeš klijentu šta bi u njegovom digitalnom nastupu trebalo promeniti i 
  • da uradiš analizu digitalnog nastupa brendova i pronađeš primere dobre i loše prakse, koje ćeš moći argumentovano da obrazložiš.

Od tvojih interesovanja, proaktivnosti i motivacije da stekneš nova znanja zavisi koliko ćeš napredovati u ovih šest meseci. A upravo je praksa prvi korak ka cilju daljeg zaposlenja. 

Čarolija koju ćeš osetiti

Jasno ti je da avantura kojoj ćeš pristupiti kao Homepage praktikant neće biti jednostavna. Potrebno je da joj pristupiš vrlo odgovorno i znatiželjno, da budeš proaktivan i inovativan. Kad nas upoznaš videćeš da svako od nas u sebi nosi neka znanja i veštine koje će rado podeliti sa tobom, a na tebi je da to iskoristiš na najbolji mogući način. Kao praktikant bićeš ravnopravan član Homepage tima, moći ćeš slobodno da iskažeš svoje mišljenje i imaćeš priliku da i ti svoja znanja podeliš sa nama. 

Radićeš sa super ekipom kojoj dinamične i inspirativne kampanje donose prestižne nagrade, ali i motivaciju da nastave da rade, uče i sigurnim koracima rešavaju nove poslovne izazove. Uz nas ćeš osetiti kako izgleda saradnja sa čuvenim brendovima i na koji način gradimo njihove marketinške kampanje.  

Pored radne atmosfere, svakodnevnih obaveza i postavljanja novih poslovnih ciljeva, u našem timu očekuje te i prijatna drugarska atmosfera.

praktikanti

Podelićemo sa tobom naša interesovanja i otkrićemo ti da se u našoj ekipi različitosti neguju i poštuju. Svaki uspeh proslavićemo uz dosta zagrljaja, a svaku tešku situaciju prevazići ćemo sa mnogo međusobne podrške i ohrabrenja. Zajedno ćemo sarađivati i usvajati nova znanja na originalnim radionicama, ali ćemo se zajedno i šaliti, smejati se.

Put koji ćeš izabrati 

Ako si iz Beograda ili Novog Sada i dopadaju ti se zadaci i izazovi o kojima si čitao, znanja koja bi mogao da stekneš i atmosfera koju bi mogao da osetiš u Homepage agenciji slobodno nam se javi na posao@homepage.rs .

Budi svoj, maštovit, inovativan, proaktivan i produktivan. Na originalan način predstavi sebe i svoje vrline. Pronađi svoj put na kome ćeš nam otkriti zašto baš ti treba da postaneš novi Homepage praktikant.