Poznati su ti izrazi copywriting, growth hacking, asset i .psd, community management, Google analitika, digitalna produkcija i brending? Znaš šta znači svaki od njih ili ćeš na Google-u otkriti nešto više o njima? Ono što je sigruno jeste da su svi ovi izrazi povezani sa digitalnim marketingom. O tome si sigurno čuo ili pročitao bar nešto. 

Ukoliko te interesuje digitalni marketing, postani Homepage praktikant i videćeš kako u praksi zaista izgleda #agencylife i rad na kampanjama i projektima za velike strane i domaće klijente. 

ilustracija praksa

Plan tvoje pustolovine 

Za početak, kao i svaki Homepage praktikant do sada, dobićeš mentora koji će te upoznati sa svim agencijskim poslovima. Od njega ćeš dobijati različite zadatke i u skladu sa njima moći ćeš da prikažeš sve svoje kvalitete. U zavisnosti od svojih interesovanja i afiniteta, praksu kod nas možeš imati u jednom od tri sektora: komunikacijama, dizajnu ili promociji.

Kao praktikant u sektoru komunikacija, pisaćeš copy-je za kalendare objava i baviti se community menadžmentom. Svoje veštine razvijaćeš tumačeći analitiku i analizirajući digitalne nastupe klijenata i njihovih konkurenata. Istraživaćeš o najnovijim trendovima na društvenim mrežama i pronalazićeš najbolje načine njihove primene, a, ukoliko se ukaže prilika, bićeš deo tima koji pitch-uje ideje i kampanje pred postojećim i potencijalnim klijentima.

Ukoliko na praksi budeš u sektoru dizajna, savladaćeš naprednu upotrebu Adobe alata u kojima ćeš kreirati kalendare objava za društvene mreže, asset-e za newsletter-e i različita oglasna rešenja na digitalu. Tvoj iskusni mentor i kolege dizajneri pomoći će ti u sticanju veština vezanih za obradu fotografija i photoshooting i upoznati te sa procesom digitalne produkcije.

Tokom prakse u sektoru promocije, upoznaćeš se sa digitalnim oglašivačkim sistemom, Facebook i Instagram oglasnim platformama, Google i LinkedIn oglašavanjem. Određivaćeš ciljne grupe, pa u skladu sa tim kreirati oglase i planirati oglasne kampanje. Od ljudi koji se godinama bave promocijom naučićeš koliki je značaj merenja i praćenja rezultata promocije i konstantnog optimizovanja oglasa, te kako da tumačenjem Google analitike doprineseš poboljšanju kvaliteta daljeg rada u oglašavanju.   

Sva tri programa prakse traju po šest meseci, a uz dragoceno znanje i veštine koje ćeš steći za to vreme, tvoja praksa će biti plaćena.

praktikanti

Izazovi koje ćeš prevazići

Dok se budeš upoznavao sa osnovama digitalnog marketinga saznaćeš da posao u marketinškoj industriji, koja se stalno menja i razvija, nije nimalo lak. Iza jedne objave na Instagramu, Facebook-u ili LinkedIn-u krije se čitav tim vrednih radnika koji svojim znanjem, kreativnošću i efikasno razvijenom digitalnom strategijom doprinose da ta objava bude ne samo vidljiva i dostupna svima, nego i kvalitetna, atraktivna i profesionalna.   

Shvatićeš koliko je uzbudljivo kada treba da rešiš neki zadatak u kratkom vremenskom roku i otkrićeš kako da se uspešno organizuješ da bi ispunio sve svoje poslovne obaveze. Tvoj mentor, kao i ostatak tima, uvek će biti tu da ti pomognu, posavetuju te i nauče kako da praktičnije i efikasnije pristupiš svim izazovima.

Biće zadataka koji će ti se dopasti više, ali i onih koji će ti biti manje inspirativni. Određene zadatke ćeš vrlo brzo i sa lakoćom obavljati, a neki će ti oduzeti mnogo vremena i truda.

Sve u svemu, do kraja prakse u komunikacijama imaćeš priliku da naučiš:

 • da kreiraš smislen i inovativan mesečni kalendar objava za klijenta,
 • da izvučeš i protumačiš analitiku dotadašnjeg digitalnog nastupa klijenta i uporediš je sa KPI-evima,
 • da napišeš izveštaj o efektima kampanje,
 • da na kvalitetan i promišljen način sugerišeš klijentu šta bi u njegovom digitalnom nastupu trebalo promeniti i
 • da uradiš analizu digitalnog nastupa brendova i pronađeš primere dobre i loše prakse, koje ćeš moći argumentovano da obrazložiš.

Po završetku prakse u dizajnu ovladaćeš sledećim veštinama:

 • napredna upotreba Adobe alata (Photoshop, Illustrator, After Effect),
 • kreiranje kalendara objava na osnovu definisanog brendinga / vizuelnog identiteta, asset-e za newsletter-e, digitalni brending za različite kanale klijenta i kampanje,
 • kreiranje i obrada fotografija,
 • čitanje i razumevanje brifa kao osnove za kreiranje i prezentovanje dobrog krajnjeg idejnog rešenja,
 • praćenje i procene resursa i izveštavanje o njima.

Kada završiš praksu u promociji umećeš:

 • da vršiš napredno oglašavanje na Facebook i Instagram oglasnim platformama,
 • da sprovodiš Google i LinkedIn oglašavanje,
 • da ažuriraš sajtove u WordPress-u,
 • da meriš i pratiš rezultate promocije i komunikacija u cilju ispunjenja definisanih ciljeva,
 • da čitaš Google Analitiku, donosiš zaključke i primenjuješ ih u daljem radu,
 • da primenjuješ u praksi stečene prodajne veštine.

Od tvojih interesovanja, proaktivnosti i motivacije da stekneš nova znanja zavisi koliko ćeš napredovati u ovih šest meseci. A upravo je praksa prvi korak ka zaposlenju i početku karijere u digitalnom marketingu.

 

praktikanti

Čarolija koju ćeš osetiti

Jasno ti je da avantura kojoj ćeš pristupiti kao Homepage praktikant neće biti jednostavna. Potrebno je da joj pristupiš vrlo odgovorno i znatiželjno, da budeš proaktivan i inovativan. Kad nas upoznaš, videćeš da svako od nas u sebi nosi neka znanja i veštine koje će rado podeliti sa tobom, a na tebi je da to iskoristiš na najbolji mogući način. Kao praktikant bićeš ravnopravan član Homepage tima, moći ćeš slobodno da iskažeš svoje mišljenje i imaćeš priliku da i ti svoja znanja podeliš sa nama. 

Radićeš sa super ekipom kojoj dinamične i inspirativne kampanje donose prestižne nagrade, ali i motivaciju da nastave da rade, uče i sigurnim koracima rešavaju nove poslovne izazove. Uz nas ćeš osetiti kako izgleda saradnja sa čuvenim brendovima i na koji način gradimo njihove marketinške kampanje.  

Pored radne atmosfere, svakodnevnih obaveza i postavljanja novih poslovnih ciljeva, u našem timu očekuje te i prijatna drugarska atmosfera.

Podelićemo sa tobom naša interesovanja i otkrićemo ti da se u našoj ekipi različitosti neguju i poštuju. Svaki uspeh proslavićemo uz dosta zagrljaja, a svaku tešku situaciju prevazići ćemo sa mnogo međusobne podrške i ohrabrenja. Zajedno ćemo sarađivati i usvajati nova znanja na originalnim radionicama, ali ćemo se zajedno i šaliti, smejati se.

Put koji ćeš izabrati 

Ako si iz Beograda ili Novog Sada i dopadaju ti se zadaci i izazovi o kojima si čitao, znanja koja bi mogao da stekneš i atmosfera koju bi mogao da osetiš u Homepage agenciji, slobodno nam se javi na posao@homepage.rs .

Budi svoj, maštovit, inovativan, proaktivan i produktivan. Na originalan način predstavi sebe i svoje vrline. Pronađi svoj put na kome ćeš nam otkriti zašto baš ti treba da postaneš novi Homepage praktikant.